2018-01-29 14:15:10• hírek • Bede Emőke

Nehéz lesz túlszárnyalni ezt a véralkoholszintet

Az elmúlt hétvégén is több részeg sofőr akadt horogra, az egyikük esete azonban sokáig emlékezetes marad.

A hétvégén szolgálatot teljesítő közlekedésiek három ittas sofőrt is lefüleltek. Ezek közül kiemelkedik annak a férfinak az esete, akinél a szonda szinte hihetetlenül magas számot mutatott: 2,02 mg/l. A hétvége legnagyobb véralkoholszintje biztosan az övé, azonban a többiek sem panaszkodhatnak.


Egy másik sofőr 0,48 mg/l-rel bukott le a vizsgálaton. A harmadik delikvens felelőtlensége pedig balesetet is okozott. Az italozás után még kormány mögé ülő sofőr ugyanis elvesztette irányítását az autója felett, majd a szemközti sávba sodródott át. Itt már nem tudta elkerülni a szabályosan közlekedő 24 éves lány járművét, így a szatmári férfi frontálisan nekicsapódott. A baleset következtében a fiatal nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A vétkes sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, mely 1,08 mg/l véralkoholszintet mutatott ki.
 

Utóbbi esetében az alkohol befolyásoltsága alatti vezetés mellett még gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt is zajlik az eljárás. A többiek "csupán" ittas vezetés miatt felelhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: